Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS

Losioxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Moim problemem jest mała ilość fpsów w MC. Mój kolega posiada o wiele słabszy sprzęt a FPSy dochodzą mu do 400 za to mi ledwo przekraczają 100. Co przy nagrywaniu mi przeszkadza. Więc to specyfikacje techniczne lapka:
Karty graficzne : Intel HD Graphic 4000
Nvida Geforce GT 630
Procek: Intel Core i7 4x 2.30
Ram 4GB w mc 2GB
Mam optifine i najnowsze biblioteki LWJGL.
Licze na pomoc ^_^

Opublikowano

Uruchom minecrafta na 2 karcie graficznej czyli NVidi jakoś to się robiło chyba PPM-->Zmien Akcelerator gRAFICZNY --> Zamiast Intel To Nvidia zaznacz a jak NVidia byla zaznaczona to zaznacz intel :)

Lub też zainstaluj optifine + pobierz ccleanera i przeskanuj rejestr

#JebacSygnatury

Opublikowano

Bardzo przepraszam ale podałem źle 2-gą karte graficzna pisałem z pamięci i pomylił mi się model bardzo przepraszam. :C

Opublikowano

To nie są spadki FPS tylko FPS nie wchodza wyżej jak te 100. MC Premium. Głównie chodzi mi o te FPSy bo np. w BF3 gram na Ultra i 0 lagów więc mnie dziwi że w MC mam tylko te niecałe 100

Opublikowano

Sprawdź czy w Optifine nie masz ustawione limitu renderowania FPS.

Ewentualnie czy Minecraft nie chodzi synchronicznie do odświeżania ekranu (jeśli masz 100Hz odświeżanie to jest to prawdopodobne).

Do czyszczenia rejestru poleca CCleaner. Darmowy i świetnie działający.

Jeśli nie używasz nie wiadomo jakiej ilości modów i textur ogromnych (powyżej 512) zmniejsz ilość ramu dla MC. 1 GB to aż świat. Sprawdź też czy MC działa na 64 bitowej Javie.

Bardzo dobry launcher to Magic Launcher

tkdy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...